L’autoconsum elèctric espanyol i com estalviar energia

He estat buscant possibles noticies a través d’Internet, finalment n’he trobat una bastant interessant, que ens fa un resum de la situació del consum energètic al estat espanyol.

La situació legislativa de l’autoconsum i del balanç energètic a Espanya és desastrosa, injusta i segurament, il·legal. De manera resumida s’exposen els fets tal i com han transcurrit. S’ha publicat un decret, al desembre del 2011, que intentava regular l’autoconsum, i deixava la porta oberta per aplicar un balanç net. El RD 1699/ 2011 sobre l’autoconsum obliga al Govern a explicar els detall de las condicions administratives, tècniques i econòmiques de l’autoconsum abans de l’abril del 2012, a través d’una normativa específica, cosa que no ha passat, per això es pot dir que el Govern està incomplint les seves pròpies lleis i estaríem davant una situació fora de la legalitat. 

D’altre banda, també he trobat un tema molt interessant, que ens pot ser útil en l’estalvi d’energia, i ser més responsables amb el medi ambient.

Estalviar energia consisteix en deixar d’utilitzar energia en els moments que no sigui necessària. L’increment interromput en els últims anys del consum energètic i del preu pagat per l’energia ha sigut constant. Això provoca un increment generalitzat dels costos associats als productes i serveis, per exemple ens costa més escalfar la vivenda, o més elevat el cost en il·luminació pública. El consum d’energia té un pes important en la economia domèstica i en els contes de qualsevol activitat econòmica, ja sigui una empresa, institut, oficina…

Tot això ens porta a l’utilització de l’estalvi energètic com una eina imprescindible per la millora de la combativitat de les empreses, reduir pagaments en l’economia domèstica, i conservar els costos de manteniment en les instal·lacions públiques. Això requereix posar en marxa una estratègia d’actuació mitjançant la preparació d’un estudi tècnic per esbrinar on i com estalviar energia. Aquest estudi rep el nom d’Auditoria Energètica.

Us deixo aquí un link que marca els passos de com estalviar energia a la nostre llar: 

http://www.blogenergiasostenible.com/como-ahorrar-factura-electricidad/

2 comentarios en “L’autoconsum elèctric espanyol i com estalviar energia

  1. També, en aquests moments s’estan produint molt electrodomèstics que s’anomenen sostenibles perquè redueixen notablement el consum d’energia, mentres estan en us i perquè no contaminen tant l’entorn , tant per, la contaminació acústica com la contaminació d’ones electromagnètiques, que perjudiquen a la nostre salut.

    Per saber seleccionar un electrodomèstics que s’adapti a les teves necessitats i gustos només cal mirar una etiqueta, que aparti del 2011 ja s’ha posat a tots els electrodomèstics i que és obligatòria tenir-la. Aquesta etiqueta, anomenada, certificat energètic, es basa en el nou model energètic.

    Un bon exemple d’això serien les bombetes de baix consum, aquestes bombetes estan caracteritzades per produir el mateix grau d’iluminació que les bombetes convencional, però gasten menys consum de l’electricitat, per tant, són molt més econòmiques i duran més. Un altre exemple seria els rentavaixelles, microones,etc.

    • Moltes gràcies per comentar Àleix,
      és un avenç molt important aquest dels electrodomèstics, i el de les bombetes de baix consum, ja que tenim la mateixa producció, però reduïm el gast energètic. I són aquestes les coses que ens faran anar endevant i cada cop cuidar més el medi ambient i necessitar menys el gast d’energia i electricitat, pero obtenir els mateixos objectius.

Deja un comentario